Surriralisme (dikt)

Det er lenge siden jeg har skrevet noe her. Datoen på siste blogginnlegg viser at det er 2-3 måneder siden faktisk! Noe nytt kommer snart. I påvente av at det skal komme klarere frem, så må jeg nok dessverre velge å dele noe som jeg har skrevet før. Dette er et dikt jeg skrev i 1996, som jeg delte på bloggen min første gang i 2009. Dette var før jeg fikk facebookprofil, så det gikk nok mange hus forbi :) . Men altså her er det:

Mannen med den moderne hatten
sitter på taket og skriver
om sin ensomhet
og sitt politiske manifest.

Han reiser seg og kaster
sitt skrivepapir
blir stående og se
utover havet.
“Dette er ikke sannhet!”,
sier han  og setter seg ned og gråter.

Den nakne, irrasjonelle kvinnen
ligger i senga og stirrer tomt
ut i lufta.
Hun tenker på alt
som aldre ble
og aldri kommer
til å bli.

Hun reiser seg og går til vinduet
ser ut over havet
“der – En skriveblokk!”
tenker hun
mens hun kjenner en
inderlig angst
og kler på seg.

1
 
 
 
 
avatar

About Vebjørn Sletten

Bor i Mo i Rana og liker å skrive litt. Jeg heter Vebjørn, men blogget tidligere som Johni Schuweldahl. Nå vil jeg bare være Vebjørn når jeg blogger ;)
Uncategorized , , ,

2 comments


  1. … Jeg fant diktet tankefullt.

  2. Fint da! Noen kaster fra seg noe som kommer andre til nytte! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *