Er det flaut å være norsk?

Dette er en kommentar til dette blogginnlegget: http://middagstid.wordpress.com/2013/09/10/i-dag-er-det-flaut-a-vaere-norsk/

Tja, hva skal jeg si? Jeg er IKKE Frp-velger, men er fornøyd med at Erna Solberg blir statsminister. Ja, talen til Siv var nok drøy. Men å si at jeg ikke er stolt av å være norsk?
Jeg kjøper heller ikke logikken med at man IKKE skal stemme på ett av de andre borgerlige partiene bare fordi FrP eksisterer. Det blir bare for dumt. Flere har skjønt dette i dette valget, derfor gikk Høyre og Venstre frem. Ironisk nok tror jeg man kunne klart seg UTEN FrP hvis flere ikke hadde stemt taktisk, og stemt ut i fra sitt faktiske politiske ståsted. Jeg er faktisk stolt av at flere Høyre- og Venstre-sympatisører ikke lot seg manipulere av den kryssild av skremselspropaganda fra både FrP og venstresiden.
For øvrig kunne kommentaren om fyren i Skien fengsel vært fjernet. Den var nok mye drøyere enn “Morna Jens”. Skjønner at bloggeren og mange med henne på venstresiden er frustrert, og det er lett å komme med slike kommentarer. Men av og til må man legge bånd på seg selv. Og ja: Både FrP og Siv selv har en lang vei og gå her de også. Ser mange av dem har kommentert blogginnlegget, og synes de burde skjerpe seg jeg de med.

Når det er sagt vil jeg bare si at livet går videre, og ting går nok bedre enn man skulle tro :)

1
 
 
 
 
avatar

About Vebjørn Sletten

Bor i Mo i Rana og liker å skrive litt. Jeg heter Vebjørn, men blogget tidligere som Johni Schuweldahl. Nå vil jeg bare være Vebjørn når jeg blogger ;)
Uncategorized

11 comments


 1. Ja, jeg syns det er litt flaut at vi nå har utsikter til en regjering som står for de samme markedspolitiske idealene som ga oss finanskrisen for litt siden. Politikkens svar på satanismen; de frie markedskrefters spill må ha noen øredøvende mantraer lagt inn i liturgien.

  Jeg var også flau, ja skamfull da Neda og familien hennes ble hentet om natten utvist. Så skamfull at AP mistet min stemme denne gangen. Den nye regjeringen kommer garantert til å by meg på mer skam fra den fronten.

  Når det gjelder FrP så har jeg tidligere sagt at det kanskje kunne være en idé å slippe de til i regjeringsposijon, for da vil de garantert “levere” såpass at de vil trenge 30 år på å restituere seg, minst, om noensinne. Høyre som har åpnet døren for de vil heller ikke komme uskadet fra dette.

  Og så er det litt flaut at misnøyen er den store seiersherren i verdens rikeste land.

  1

  • Dette er å dra det litt langt er det ikke? Det er fundamentale forskjeller på hva Høyre i Norge mener og det Republikanerne i USA mener. Jeg er da også glad for at det er Barack Obama som er president, og ikke John McCain eller Mitt Romney. Selv om at han utviser dårlig dømmekraft a.la Bush når det gjelder å hisse til krig.

   1

   • Forskjellene er ikke mer fundamentale enn at begge høyreføyene mener at skattelette til de rikeste er viktig.

    Spørsmålene i innlegget du linker til, særlig avsnittet som starter med: “Kan dere FrP’ere vennligst forklare meg et par ting her? “ besvares av høyrefolka med finansiell voodo. Hadde jeg sognet til den kulten så hadde jeg ikke stemt som jeg gjorde.

    Vi får jo se hvordan det går. Lurer på når klokka ringer for første omgang med Erna-Siv og LO i ringen ? Det kan bli stygt.

    • Nå lå marginalskattene i USA nede på 30-tallet før Bush satte de ned til nedpå 20-tallet. Pluss diverse smutthull og faens oldemor. Da sier det seg selv at ting går til helvete.
     Moderate løfter om å avvikle formuesskatten og arveavgiften vil nok neppe føre Norge ut i kaos.

     1

     • Forskjellen er vel at vi her har en del offentlige ytelser som ikke eksisterer i USA og disse skal dekkes inn på et vis.

      Kaos tror jeg ikke det blir, i alle fall ikke med det første.

      Jeg avventer derimot begivenhetenes gang uten spor av optimisme bortsett fra at jeg er skråsikker på at den kommende regjeringen kommer til å bli byttet ut om fire år, om ikke tidligere.

      Det vil i så fall ikke være første gangen.

      Og det var summen av mine spådommer :)

      1

 2. Er stolt av vikingeblod (selv om jeg hater kaldt vann) og landet mitt Norge, selv om jeg vemmes med ekkel smak i munnen når det gjelder enkelte ting i politisk sammenheng. Men jeg ble skremt da jeg hørte på nyhetene at enkelte steder i utlandet har reagert på at FrP har kommet dit de er nå – og sammenligner det med ABB og hendelsene… på verst tenkelige vis 😯 Den likte jeg ikke. For i mitt hode er den sammenligninga helt på trynet.

  • Ja den er på trynet, derom nesten ingen tvil. Det som allikevel er helt utvilsomt er hvilket parti som passer minst dårlig til ABB sine målsetninger, for å si det slik.

   1

  • Det der var en tragisk vinkling av det. Dette er faktisk så alvorlig at dagens politiske ledelse i UD er på saken.

   • Faktisk burde alle partiene gå inn for å si sin mening utenriks for å få dette vinklet rett… :(

   • Det er den vinklingen UD skal hjelpe FrP med å tilbakevise overfor de som har slått dette stort opp i utenlandsk presse. Partiet kan nok trenge det.

    Men uansett, og uavhengig av akkurat den saken så skjønner jeg minst like lite som disse utlendingene hvorfor Norge “trenger” FrP.

    Det eneste Høyre trenger de til er for å komme seg inn i regjeringskontorene, men det vil vise seg å bli en dårlig deal, for begge.

    Selvfølgelig er dette bare noe jeg tror, så jeg må nok la det gå litt tid før den troen kan erstattes med visshet.

 3. avatar GodhetsapostlerMåStraffes

  I 2013 så sa du altså at ting går nok bedre enn man skulle tro. Og hva sier du nå i 2018? Går det fortsatt bedre for deg?

  I 2013 så sa jeg at dette går rakt til helvete hvis vi ikke reagerer nå med engang. Også ble alt bare verre og verre. Nå sier kalenderen 2018 og jeg er på vei til å flytte til Slovakia fordi det har blitt ulevelig i Norge. Jeg elsker Norge men det går ikke ann å leve i dette landet lenger. Oslo er tapt, utlendingene brer seg utover vårt vakre land hver dag og våre politkere sitter på Stortinget og diskuterer hvor stor lønnsøkning de skal gi seg selv i år.

  Våre eldre råtner i elendige eldreboliger uten noen støtte, utlendingene får gratis hus, gratis bil, gratis førekort, gratis mat, gratis støtte, gratis alt. De har vært i Norge i fem minutter og de har allerede alle rettigheter det tar 50 år å få for en nordmann. De får også påtaleunnlatelse når de bryter loven. Det får ikke nordmenn. 34 kriminelle utlendinger fikk påtaleunnlatesle for 1343 straffesaker i Oslo. Det er så ille at man ikke klarer å tro det er sant.

  Ja, nå er det flaut å være norsk. Ikke for min egen del, men jeg blir flau på vegne av alle norske idioter som er ansvarlige for denne elendigheten. Mine egne landsmenn ødela mitt land, min kultur og mine barns fremtid. Så ja, det er jævlig flaut å være norsk nå. Hvis noen spør meg hvor jeg kommer fra, så sier jeg Finland. Til helvete med våre politkere og dere godhetsapostler som står bak alt dette. Til helvete med dere. Og bli der.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *