En ytterst pinlig affære

Jeg er en av de som etter nyttår trener mer enn jeg gjorde før. Jeg vil ikke gå inn på detaljer, da slikt fort kan provosere. Noen mener at man trener for mye, andre for lite. Uansett: Når man trener så SVETTER man. Det er poenget i denne historien.

Jeg er blant de som ikke helt klarer det der å gå ut av treningssenteret uten å ha skylt av meg svetten. De har dusjanlegg til slikt, og jeg benytter meg av dem. Man betaler tross alt en del for å være medlem der, og da kan man i det minste benytte seg av litt varmtvann?

Nåvel, her var jeg ferdig dusjet, og skulle kle på meg igjen. Det er forbausende mildt for årstiden, men vil fortsatt påstå at det er VINTER. Ikke snø, faktisk på grensen til ikke snø i det hele tatt. Men i alle fall ca. 0 grader. Jeg er en anstendig mann, og anser klær for å være en nødvendighet stort sett hele tiden, og i alle fall nå.

Du skjønner det har seg slik at jeg ikke lengre er noen utstillingsmodell, om jeg noen gang har vært det. Forfallet fikk tak før jeg fikk stoppet det, og jeg kommer nok aldri til å bli noen utstillingsmodell igjen. Overkropp så vel som underkropp må dekkes til.

Det var dette jeg var fullt klar over, men like fullt la merke til vanskeligheten i å etterleve. Der jeg stod, med klær nedentil, men ikke oventil.

Bevare meg vel: Jeg hadde da ytterjakke. Men altså ikke noe tørt å ha under. Jeg skulle til å ta på meg jakken direkte over. Imidlertid var det en annen og langt yngre herre tilstede. Jeg tenkte først jeg skulle forklare situasjonen slik:

“Min gode mann! Det jeg skal gjøre nå, ser kanskje for deg merkelig ut. Imidlertid har det sin helt naturlige forklaring! Det har seg nemlig slik at jeg, grunnet tidsnød, ser ut til å ha glemt å pakke ned adekvat skiftetøy å ha på overkroppen. Jeg skal derfor ta på meg ytterjakken, og kneppe den helt igjen , slik at det ikke er synlig hvorvidt jeg har noe under eller ikke. Om du bare kunne se bort litt, og glemme at du har sett min nøgne overkropp, hadde jeg satt veldig pris på det! Takk, og ha en fin aften videre!
Og ikke bekymre dem! Jeg har en relativt varm bil stående utenfor, og bor ikke langt unna. Ingen fare for forfrysninger!”

Men nei. Jeg valgte et særdeles dårlig alternativ: Jeg fisket nedi vesken etter den søkkvåte T-skjorten som jeg nettopp hadde slengt fra meg. Led meg gjennom det å kle på meg noe som føltes som en søppelsekk med våte bleier, og tok så jakken over der igjen. Kneppet igjen så godt som mulig, og skyndte meg ut i bilen.

En ytterst pinlig affære! Moralen er: Husk skiftetøy!

3
 
 
 
 
avatar

About Vebjørn Sletten

Bor i Mo i Rana og liker å skrive litt. Jeg heter Vebjørn, men blogget tidligere som Johni Schuweldahl. Nå vil jeg bare være Vebjørn når jeg blogger ;)
Uncategorized , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *