En analyse av Star Trek (på svært svakt grunnlag)

Jeg har Netflix. Netflix gir meg tilgang til ting. Bl.a. de mange ulike seriene, filmene osv. som heter noe med Star Trek. Jeg har kvernet i gjennom følgende serier så langt:

1. Star Trek: The Original Series
2. Star Trek: The Next Generation

Kort sagt er punkt 1. med han som spilte “Denny Crane” + han med spisse ører. Punkt 2. er med han som er snarlik Kåre Willoch.

Men gud bevares: Morsomt er det :)

Oppsummering av Star Trek TOS:
Mad Men in space. Kjønnsrollemønsteret fra 60-tallet skiner gjennom. En og annen sterk kvinnefigur finnes, men denne blir alltid skampult på plass av Kaptain Kirk (Denny Krane). For øvrig vanvittig mange pene unge damer med lite klær på i den serien. Langt flere enn man skulle tro…

Oppsummering av Star trek TNG:
Egentlig ikke ferdig enda, men jeg tror jeg skjønner tegninga. Kapteinen her er han som spilte Magneto,eller var det professor X?, uansett er han snarlik Kåre Willoch. Her er det førsteoffiseren som puler kvinnfolk på plass, siden kapteinen er en smule treig. Men det er selvfølgelig feil. Fordi kjønnsrollene er annerledes. Han som sier “He is dead Jim” er nå en dame, og det er en jævla drittunge som er irriterende som er han som er dødsfienden til Sheldon, og han er sønnen til hun som er doktoren som aldri sier noe om at noen er død egentlig.

Men moro er det lell :)

Men egentlig: Futurama var bedre.

 

1
 
 
 
 
avatar

About Vebjørn Sletten

Bor i Mo i Rana og liker å skrive litt. Jeg heter Vebjørn, men blogget tidligere som Johni Schuweldahl. Nå vil jeg bare være Vebjørn når jeg blogger ;)
Uncategorized

3 comments


 1. Etter at jeg fikk Netflix (og HBO) så har videospilleren omtrent blitt pensjonist. Foreløpig har jeg lagt Star Trek på vent til fordel for Breaking Bad (venter på forts.), Grimm (det samme) og Chuck (som jeg holder på med).
  De to siste flyter på en meget gjennomført donald-faktor. – En fidus som gir cred, men bare når det bærer tydelig preg av å være gjennomført bevisst. Noe disse åpenbart har gjort. Ellers er det et kalkunstempel.

  Eneste ulempen med disse greiene er at man av og til blir sittende til morgenkvisten eller enda lenger… bare en episode til …

  Futurama er helt klart et bedre alternativ enn mye annet.

  PS: sjekk John Belushi’s “Star Trek: The Last Voyage“, en masterpiece !

 2. Leonard var faktisk en betydelig musiker i sin tid.

  https://www.youtube.com/watch?v=ZQ_duzQzS1I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *