Giftermål blant mennesker

I dag fikk jeg en varsel på facebook. Varsler på facebook er man jo interessert i. Noe har skjedd, noen liker ett eller annet. Et minne for 6 år siden dukker plutselig opp. Noen har skrevet noe i en gruppe du er medlem av. Og sist, men ikke minst: En person du er venn med, eller en side du har likt streamer ett eller annet live!
I dag var det følgende som kom: “Side2 gikk direkte fra tinghuset det Maria Høili gifter seg! Vi gratulerer brudeparet så mye med dagen!”
Hvem i faen er Maria Høili? Jeg er en svoren fan av Wikipedia, og prøvde å søke både på den norske og den anglofone varianten. Ingen Maria Høili!
(Jeg har i ettertid GOOGLET og funnet ut at hun er datter av Terje Høili, hovedaksjonær (eller i alle fall tidligere sådan) i Europris. Han har en wikipedia-side her: https://no.wikipedia.org/wiki/Terje_Høili.)
Humoristisk som jeg er, la jeg følgende melding, både på Nettavisen sitt innlegg, og som et frittstående innlegg på min egen side:
“Minstekrav for å være kjendis: Å i det minste ha en wikipedia-artikkel på sitt morsmål. Maria Høili har ikke egen wikipedia-artikkel, ergo er hun totalt uinteressant.”
På min egen side fikk jeg et par skuldertrekk, likes og smilefjes. Men på Nettavisen derimot kokte det! Hvis man med kokte mener totalt 10 svar, så kokte det! Jeg har lave krav til “koking” på nettet, og lite å gjøre…..
Skjermbilde 2016-08-23 20.06.14
Men i alle fall. Enkelte tok det SVÆRT personlig. Noen sitater:
En som heter Tor skrev: “AHA, så det er DU som definerer hva en kjendis er og ikke LOL!”
En som heter Terje skrev: “Prøv et Google – søk på Maria Høili, og se hvor mange sider med treff du får opp 😉 Men det er klart, er man høy på seg selv, så er det lett å tråkke på andre. Jeg antar du selv har en Wikipedia side, siden du mener at Høili er uinterssant? Om ikke, hvorfor skulle vi andre være interessert i d i n mening? Da er jo du uinteressant selv ;)”
Og så topper Bjørn Øivind det hele med denne: “Vebjørn Sletten hvem er du.? Er du en relevant person.? Hvem har gitt deg lov å dømme andre.? Er du spesiell.? ? ? ? ? ? ? ? ? ?”
En som heter Iris kom med: “Janteloven rår”.

Ser man på andre kommentarer så ser man noe sånt som: “Herlig utstråling av begge to og veldig søtt par, Gratulerer så mye ønsker dere all det gode videre å måtte livet deres bli fylt med kjærlighet, god helse og lykke. :-) <3 Til dere som er negative slutt å vær missunnelige og hatere, om dere ikke har noe godt å si la vær og se på eller kommenter i det hele tatt, sier mye om dere som mennesker.!"

La oss trekke oss tilbake og tenke litt. Hva var det vi mente her? Hva var det egentlig vi diskuterte? La meg redegjøre litt for hva JEG mente:
Mitt innlegg var ikke et angrep på personen Maria Høili. Angrepet var rettet til Nettavisens redaksjon. At dette er verd en enkel notis, ja, kanskje. Men at man skal ha en livestreamet sending med trigget varsel til alle som abonnerer på feeden på facebook? Nei. Det er rett og slett overkill.

Så kommer alle mulige slags mennesker med påstander om at man er misunnelige på vedkommende, at man hater og så videre. Ja, hater gjør jeg kanskje. Jeg er en generelt bitter og sur fyr, det innrømmer jeg gjerne. Og jeg tilstreber å være mest mulig uinteressant og antikjendis. Men misunnelig? Nei. Slike karakteristikker vil vi ikke ha.

1
 
 
 
 
avatar

About Vebjørn Sletten

Bor i Mo i Rana og liker å skrive litt. Jeg heter Vebjørn, men blogget tidligere som Johni Schuweldahl. Nå vil jeg bare være Vebjørn når jeg blogger ;)
Uncategorized , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For å kommentere dette innlegget må du være innlogget